Dreamer
Makna Di Sebalik Pemberian Kekasih
Saturday,

Sape cakap saya comel, angkat tangan macam saya hek hek ;3


 Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh

Hai awak awak semua ;) Apa khabar? Sihat? Sorry sebab lama menyepi. As usual, busy dengan exam, kerja kursus, homework arghhhhhhhhh! Abaikan hek hek ;3

Korang mesti suka dapat hadiah kan? Especially daripada kekasih hati atau secret admirer *wink wink. Hamboii dah nampak dah ada yang blushing tu mwehehe so nak tahu apa makna disebalik hadiah korang?

 1. BUNGA
 Bunga merupakan hadiah yang biasa diberikan dan menjadi salah satu pilihan utama kerana ia dianggap melambangkan sebuah hubungan yang romantis.Tetapi,jenis hadiah ini lebih bersifat sementara kerana lumrahnya bunga,bila tiba waktu pasti akan layu.Adalah amat membimbangkan jika cinta yang disemai juga bersifat sementara seperti bunga.

 2. COKLAT
Si dia sangat mengharapkan perhubungan yang baik, bahagia & gembira semanis cintamu (korang la tu). Harapan tinggi agar anda sentiasa jauh dari kesedihan kerana si dia ingin melihat anda Gembira dalam kehidupan kerana itulah bahagia dalam hidupnya.

 3. PAKAIAN
Si dia mengharapkan kasih yang berkekalan & dekat selalu, si dia juga bangga mengenali  anda serta ingin rakan2 & keluarga tahu yang anda adalah orang penting dalam hidupnya.

 4.CINCIN

Tanda ikatan kasih yang abadi, si dia mahukan anda terus berada di sampingnya kerana ia merasakan anda adalah pilihan hatinya & akan sedaya upaya menjaga perhubungan. Si dia juga ingin anda tahu bahawa dia serius dalam percintaan.

 5.BUKU
Bersifat terbuka, bertolak ansur & prihatin. Si dia amat berharap agar anda memanfaatkan pelbagai peluang, ingin mempelajari sesuatu yang berguna, tidak mudah berputus harapan & mampu memotivasikan diri agar mampu menghadapi kehidupan yang mencabar.

 6. KASUT
Tanda si dia sangat mengambil berat serta prihatin terhadap anda dalam pelbagai aspek kehidupan seperti perasaan, kewangan, kerjaya serta hal2 yang berkaitan peribadi. Sedia menjadi pendengar luahan hati anda.
 7. JAM
Si dia amat mengharapkan agar anda mengingatinya setiap masa & waktu walau dimana berada agar anda tahu si dia juga sentiasa mengingati anda sepertimana anda mengingatinya. Si dia juga berharap hadiah jam adalah keperluan yang penting & bukan sekadar aksesori kerana ianya juga nilai sesuatu penghargaan.

 8. TELEFON BIMBIT

Tandanya si dia tidak mahu berjauhan atau terputus hubungan dengan anda, Si dia mahukan anda di bagi berada disisinya. Mudah merasa bosan tanpa anda menemaninya. 

9.  PERFUME
Tanda wujudnya cinta, si dia mahukan anda tahu bahawa anda adalah cintanya, Ia juga mengharapkan cinta setulusnya dari anda. Si dia juga mahukan anda menjadi insan yang kemas, bersih & cantik dimatanya setiap kali bertemu serta menjaga penampilan.
 10. SENASKAH AL-QURAN
Tanda si dia mengasihi anda dunia & akhirat. Si dia juga mahukan anda menyedarkannya disaat ia lalai serta mengingatiNya & ilmu agama itu penyuluh kepada cinta yang diredai


Semua hadiah-hadiah tu sweet kan? /berangan jap hek hek. Okay awak awak semua, i have to stop here. Ready for Solat Maghrib weee jumpa korang nanti! Assalamualaikum ;3

Lots Of Love :
Fatin Iwana <3 Disclaimer
Assalamualikum


Hello, your short bio here. Change this to your own word for welcoming people.

ABOUT STUFF ENTRY

Taggie Board
no harsh word flease

This is my CBOX. please change with yours.
Form : height- 75px | width- 200px
Main : height- 0px | width- 200px

credits
big thanks

Edited by : Najmi Supian
Basecode : Iyra Monster
Another code : Kak Nazihah | Nauna Lettha